Ekskluzivna vinska večera “Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour

Ekskluzivna vinska večera “Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour

Ekskluzivna vinska večera

“Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour

 14. februar 2019 u 19:30

OMB Larder + Lounge

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade Vas poziva na ekskluzivnu vinsku večeru od pet sledova  – “Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour.

U okviru globalne turneje “Château Gruaud Larose – Retrospective”, koja se dešava svake druge godine u odabranim gradovima širom sveta, menadžment poseda Gruo Laroz izabrao je Beograd kao prvu destinaciju 2019. godine.

Naš šef kuhinje i somelijeri kreirali su specijalitete, naglašavajući ukuse svakog Chateau Gruaud Larose vina.

Prvi put u svojoj dugoj istoriji, koja seže sve do 1725. godine,  klasifikovani posed Gruo Laroz će se predstaviti Beogradu kroz fantastični retrospektivni odabir vina iz izvanrednih berbi.
Naime, reč je o jedinstvenoj i nesvakidašnjoj prilici da se uživa u vrhunskim vinima iz čak 6 berbi – 2009., 2005., 1999., 1995., 1989. i fascinantna 1975.

Posebno smo ponosni na savršeno poreklo svake flaše koja će se naći pred Vama, jer dolaze direktno iz privatne kolekcije vina samog Šatoa. Dakle, flaša vina iz berbe 1975. godine, stara gotovo pola veka nikada nije napustila vinski podrum poseda, sve do trenutka kada je Beograd izabran za destinaciju…

I upravo je privatna kolekcija vina, neponovljiva biblioteka berbi, koja se nalazi u vinskom podrumu poseda Gruo Laroz potpuno jedinstvena u Bordou.
Najstarijih 7 flaša je iz berbe 1815. godine, dakle u njima je mogao da uživa i sam Imperator Napoleon I.

Saznajte više o filozofiji proizvodnje i otkrijte šta je potrebno za stvaranje vrhunskog vina od gospodina Nicolasa Sinokueta, generalnog direktora Château Gruaud Larose na ovom jedinstvenom gastronomskom događaju, dostupan za maksimalno 35 gostiju.

JELOVNIK I VINSKA LISTA (uključujući aperitiv i digestiv):

 

 

Aperitiv

Lactalium Vodka

Blurry Moon Gin

 

Prolog

Sarget de Gruaud, 2nd Vin, Saint Julien 2012

Sarget de Gruaud, 2nd Vin, Saint Julien 2008 en Magnum

Pralina sa junećim srcem, Mladi kajmak i mesni prah

 

Prvi čin

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 2009

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 2005

Terin

Terin od teletine, ganache od teleće džigerice, sladoled od mozga, gel od dunje, kranč, brioš

 

Drugi čin

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1999

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1995

Konfitiran smuđ u hrskavom testu, sos ”Bearnaise”, mladi izdanci lisnatih salata, limun emulzija, maslinovo ulje

Treći čin

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1989

Teleća rebra, Glazirana dimljena šargarepa, Koštana redukcija, Pena od karamelizovanog luka i koštane srži, Kreker od tetiva

+

Hleb od kiselog testa, domaći maslac

 

Glavni čin

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1975

Svinjski obrazi u glazuri od kostiju, Salsa od jezgrastog voća i čvaraka, Paljeni cvetovi karfiola, Karfiol krem, Tortica od karfiola, Hrskava slanina od svinjskih obraza, Cream fresh

+

Hleb od kiselog testa, domaći maslac

 

Intermeco

Matičnjak i limun

 

Za kraj

Château Suduiraut, 1er Cru Classe, GCC, Sauternes 2005

Vanila i marakuja

Petit fours

(Selekcija pralina i domaćeg keksa)

 

Digestiv

Cognac Leopold Gourmel Age de Fleurs

Armagnac Samalens Vieille Relique Hors d’Age

 

300 EUR po osobi

(Na osnovu srednjeg kursa Narodne banke Srbije na dan plaćanja)

Za sve informacije i rezervacije kontaktirajte:
guestrelation.belgrade@radissoncollection.com
+381 69 8 357 322